Julen i Rørvig

Børnenes Juletræsfest på Sognegården i Rørvig

En billedserie fra den traditionsrige og festlige “Børnenes Juletræsfest” på Sognegården i Rørvig søndag 28.12.14, hvor børn, forældre og bedsteforældre var til en dejlig juletræsfest.
Der var godteposer til alle børnene med en sodavand og senere pølser og brød til alle deltagerne.
Julemanden kom også på besøg og talte med børnene og dansede med om juletræet til dejlig musik.
For dem der havde lyst og appetit havde Thomas Gade og Tina Semberg lavet dejlige flæskestegssandwich for 30,- kr. Der var mulighed for kaffe og kager også.
Af flere omgange var der lodtrækning af mange dejlige præmier skænket af de lokale håndværkerfirmaer og handlende.
Da juletræsfesten var overstået ventede der uden for en overraskelse med masser af hvid sne, som gav den flotteste dag – med en flot solopgang over Rørvig mandag morgen.

Billedserie her: http://johnolsen.zenfolio.com/p1032226014

Foto: JohnOlsen/photodan.dk

Se billedserie “Rørvig i vinterklæder” fra Rørvig havn og fra ælkebakken ved Højsandet – klik her:
http://johnolsen.zenfolio.com/p431982211

Juleskibet ankommer til Rørvig Havn søndag eftermiddag

JO_01135_7535

Der var traditionen tro mange mennesker på Rørvig havn søndag eftermiddag der tog imod juleskibet med Rasmus Bovin ved roret med julemanden og nissefamilien ombord – arrangeret af Rørvig Handels- og Håndværkerforening.  Mange forventningsfulde børn ventede på kajen, hvor julemanden og hans familie delte gaver ud til de mange børn til underholdning af Nykøbing Sj. Stadsorkester, som efterfølgende gik i spidsen for juleoptoget op ad Toldbodvej med et par søde og scenevante ponyheste med nissebørn på ryggen til Eurospar Rørvig, hvor der ventede mange mennesker og hvor Stadsorkesteret underholdte og julemanden og hans nissefamilie uddelte også gaver til børnene her på de store parkeringsplads. Her var der også mulighed for at købe æbleskiver, glögg, pølser og brød m.v.
Fotos: John Olsen/photodan.dk

Julemarked i Rørvig Centret 6.-7. december 2014
Der var mange mennesker lige fra åbningen af julemarkedet på Rørvig Centret på Nørrevangsvej i Rørvig, og straks efter åbningen brød solen igennem til en mild og dejlig lørdag med mange oplevelser for både børn og voksne.
Børnene kunne bage snobrød hos spejderne, hvor de også sang julesalmer og der var også mulighed for en dejlig ridetur med en rundtur i skoven. De voksne kunne nyde varm glögg og æbleskiver fra Rørvig Centrets bod og der var muligheder for køb af pølser og sandwich fra Rørvig slagteren. Sidinge gårdbutik havde mange smagsprøver klar og Rørvig Fisk havde gode tilbud med laks i skiver og andre specialiteter. Der var fadølsanlæg fra Rørvig Bryghus. Silles Kager havde også lækkerier med på julemarkedet. Damkærgård fra Rørvig havde mange julegaveidéer i boden. Bageren fra Svanestræde i Nykøbing solgte honningkager og friskbagt brød og ved siden af havde Janne Toftegaard fra Anno 1808 en bod med spændende og gammeldags julepynt og den nye bog ”Nostalgisk Jul” blev solgt på julemarkedet. Susanne Berg var der med ridehestene og sine spændende erhvervskurser med hesten, som læremester. En spændende nyskabelse. Der var også en bod med legetøj fra Geppels legetøj i Nykøbing Sj., og Nykøbing Havecenter solgte juledekorationer og udvalgte specialiteter. Dragsholm Revyen var også repræsenteret på julemarkedet.
Levende musik med en saxofonist i julehumør kunne også opleves på julemarkedet i Rørvig, som fortsætter på søndag.
Fotos: John Olsen/photodan.dk
http://johnolsen.zenfolio.com/p269128385
Julemarked i Nakke´s gamle smedje – søndag 30.11.14

– som i 1700-tallet rummede en travl landsbysmedje, og som i dag står med det gamle kampestensgulv og med ambolt, ildsted og det hele.
Der var mulighed for et glas varmt glögg og varme æbleskiver imens man kunne gå rundt og studere de mange spændende ting, som var udstillet i den hyggelige gamle smedje, hvor der var gang i ildstedet, som gav lidt varme til de besøgende i den bidende kulde.

Nakke gamle smedje i Galbuen i Nakke i Odsherred, Foto; John Olsen/photodan.dk
Nakke gamle smedje i Galbuen i Nakke i Odsherred, Foto; John Olsen/photodan.dk

Skriv et svar