Arkiv

D

Mange flotte træbåde, som i august 2013 besøgte Rørvig Havn i det store “Træf Fjordens Træbåde”. Der er flotte billeder fra de mange forskellige træbåde – både i Rørvig Havn og i Isefjorden. Gode stemningsbilleder her på en vinterdag.

Se billedserien – klik på nedenstående link:
http://johnolsen.zenfolio.com/p495064065
Foto: John Olsen / photodan.dk

 

17.12.17

Juleskibet ankommer til Rørvig Havn

Det blev et stort tilløbsstykke med juleskibet “Henry”s ankomst til Rørvig Havn søndag eftermiddag med julenissen og hans store nissefamilie vinkende i stævnen på det store juleskib med ønsket om en god jul til de mange, som ventede på kajen i Rørvig Havn.
Straks efter at nissefamilien var kommet i land begyndte de at dele julegodter ud til de mange børn.
Efterfølgende marcherede juleoptoget op ad Toldbodvej med Nykøbing Sj, Stadsorkester i spidsen efterfulgt af to søde små heste, som har været i front i mange år og efter dem kom vognen med nissefamilien, som alle havde kurs mod Spar Rørvig, hvor julemanden og hans nissebørn uddelte godteposer til børnene.
Der var salg af æbleskiver, glögg, pølser, som Rørvig Idrætsforening stod for, og Kaffe & KO var også på pladsen med salg af kaffe, og Rørvig Friskole havde også en bod på den store parkeringsplads hos Spar Rørvig.
Det er Rørvig Handels- og Håndværkerforening der står som arrangør af julearrangementet.
Foto: John Olsen / photodan.dk

Juleskibet ankommer til Rørvig Havn med julemanden og hans store nissefamilie. Foto: John Olsen/photodan.dk
Juleskibet ankommer til Rørvig Havn med julemanden og hans store nissefamilie. Foto: John Olsen/photodan.dk

10.12.17

Julemarked i Nakke Gamle Smedie

Hyggeligt julemarked i Nakke Smedie idag, hvor mange mennesker nyder den hyggelige stemning med et glas juleglögg og varme æbleskiver. Der er mange gode gaveidéer og der er åbent til kl. 16 idag.
Foto: John Olsen / photodan.dk

Foto: John Olsen/photodan.dk

Jeg har idag fotograferet nogle meget spændende strikketing hos Lissen Harreschou i Nakke, som håndstrikker nogle meget lækre og varme halstørklæder i flotte farver til kr. 300,- og skønne slumretæpper ca. 150×150 cm. til kr. 750,-
Garnet er Islandsk Pladegarn. Lissen fortæller, at man selv kan vælge sin farve med de mange muligheder, som ses på billedet med prøver..
Hvis du er interesseret i de dejlige ting, så kan du kontakte Lissen på telefon 40190309 – eller mail på lissen@paradis.dk
Foto: John Olsen / photodan.dk

Foto: John Olsen | photodan.dk

ODShædring i Vig Kultur- og Idrætscenter i aften.
Årets fødevarepris gik til Rørvig Dessert ved Christina og Morten Weidemann, som i begrundelsen har potentiale til at række langt ud over kommunens grænser.
Med hæderen fulgte også en check på kr. 10.000,-

Tillykke til Rørvig Dessert !
Den anden nominerede til fødevareprisen var Restaurant Madkunsten, Nykøbing Sj.
Foto: John Olsen / photodan.dk

Morten Weidemann med et udpluk af de mange desserter som fremstilles hos Rørvig Dessert. Foto: John Olsen/photodan.dk
Morten Weidemann med et udpluk af de mange desserter som fremstilles hos Rørvig Dessert. Foto: John Olsen/photodan.dk

Rørvig Kajakklub har nu startet byggeriet på Rørvig Havn –  på grunden hvor Grill-Huset lå. – 280917

Panoramaoptagelse - Foto: John Olsen/photodan.dk
Panoramaoptagelse – Foto: John Olsen/photodan.dk
Panoramaoptagelse – Foto: John Olsen/photodan.dk

 

Mange har sikkert set et gravearbejde med nedlægning af store orange kabler langs Rørvigvej og i Rørvig by i øjeblikket.
Gravefolkene, som arbejder for TDC fortæller, at der er tale om nye lyslederkabler mellem centralerne.Der foreligger ikke noget om det fiberforbindelser, som kan komme direkte ud til forbrugerne på nuværende tidspunkt.  -290817
Foto: John Olsen / photodan.dk

En lille videoproduktion fra Korshage i Rørvig, som viser hvor hyggeligt og flot naturen er – og nu med den dejlige udsigtsbænk helt ude på spidsen af Korshage. Se de dejlige lyngarealer og udsigten til Hundested området.
Video: John Olsen / photodan.dk

21.08.17

Grill-Huset på Rørvig Havn er her sent på eftermiddagen flyttet over på den nye placering på Rørvig Havn.
En kæmpekran fra vognmand Henning Petersen i Herrestrup løftede det godt 3 tons tunge tag af og genetablerede det – efter en tur rundt om sejlklubbens hus -på de nye pæle ved mastereolerne.
Se forløbet på billedserien.
Foto: John Olsen / photodan.dk 

Danmark Rundt 2017 besøgte Rørvig

– og fik følgeskab af borgmester Thomas Adelskov, Odsherred Kommune, som cyklede med til “Det Vilde Køkken” i Klint, hvor Anna og Jørgen havde lavet nogle små “hapser” af gode lokale råvarer. Der blev samtidig tanket op med Lammefjordens EPO (lokal energidrik), som Mogens Bentsen, Sidinge Gårdbutik overleverede til Vagn Wendel Sørensen og Claus Bodenhoff, Danmark Rundt 2017.
Video: John Olsen/photodan.dk

RØRVIG ÅBENTVANDSFESTIVAL 2017
Casper Nordahl-Meyer var første svømmer i land i Rørvig efter 1 time og 55 min over Isefjorden med start fra Hundested.
En hård tur i det kraftige blæst og kraftige strøm, men en vinder i superform stigende op af Isefjorden med et smil, da han blev budt velkommen af borgmester Thomas Adelskov, Odsherred Kommune med et tillykke og en medalje om halsen.
Foto: John Olsen / photodan.dk

03.08.17

Søndergaard / Sørensens kvintet

spiller på Rørvig Havn i forbindelse med Nykøbing/Rørvig Jazzfestival.
Foto: JohnOlsen/photodan.dk

Dark Sky i Rørvig

Omkring 100 mennesker havde fundet vej til klitterne ved Kabelstranden i Rørvig, hvor der var inviteret til STJERNEAFTEN med en sprudlende og engageret naturvejleder Thomas Johansen, Brorfelde Observatorium. Kl. 22,00 var der introduktion i at observere og navigere i stjernevrimlen. På parkeringspladsen var den rullende kaffebar fra Kaffe & KO i Rørvig i sving med dejlig kaffe.
Foto: John Olsen / photodan.dk

Livredningskursus ved Kabelstranden i Rørvig

Livredningskursus som af Tryg Fonden blev afholdt ved Kabelstranden i Rørvig onsdag formiddag med et spændende livredderkursus med kursusbevis til de unge fremmødte, som gennemgik et vigtigt kursus i hvordan man slår 112 alarm, hvis der er mennesker i nød på den ene eller anden måde. En vigtig del af kurset var, at der ved alarmeringen refereres til de grønne opstillede skilte ved strandene i Danmark. Ved Kabelstranden hedder positionen J 248, og når det opgives, så ved alarmcentralen præcist hvor der alarmeres fra. Der var både forældre og bedsteforældre med på stranden, som fik genopfrisket nogle vigtige tips.
Der blev også undervist i at benytte en hjertestarter med tilhørende livredningsprocedure.
De unge var også ude at måle luft- og vandtemperaturen på stranden. Også transport på båre blev der undervist i.
En succesfuld formiddag i dejligt sommervejr ved Rørvig i Odsherred i den gode sags tjeneste.
Se hele billedserien her: http://www.zenfolio.com/johnolsen/p927912081
Foto: John Olsen / photodan.dk

Morgenkaffe på Torvet i Rørvig

Morgenkaffe med morgenbrød og forskellige spegepølser på Torvet i Rørvig lørdag morgen – det var desværre ikke lige til korte ærmer men 15 grader kunne der bydes på. Der var musikunderholdning og lodtrækning om forskellige sponsorgaver.
Fotos: John Olsen / photodan.dk

26.06.17

Meget flot aftensol ved Kabelstranden i Rørvig

Kattegatstranden ved Kabelstranden i Rørvig i Odsherred
Meget flot aften ved Kabelstranden i Rørvig, hvor Kattegat viste tænder.
Foto: John Olsen/photodan.dk

Sankt Hans aften på Rørvig Havn

– hvor mange kom og nød en festlig aften med underholdning af Nykøbing Sj. Stadsorkester, taler af formanden for Rørvig Handel- og Håndværkerforening, Einar Olsen og aftenens båltaler Otto Graham. Flot Sankt Hans bål i havnen og traditionen tro blev Rørvig-valsen naturligvis også sunget. Det blev heldigvis kun til en kortere regnbyge i den hyggelige midsommeraften.
Foto: John Olsen / photodan.dk

21.06.2017

Jorit Tellervo maleri på Rørvig Centret

Rørvig Centret på Nørrevangsvej i Rørvig fik idag leveret et meget flot og stort maleri med en symfoni af flotte tulipaner af Rørvig kunstneren Jorit Tellervo, som skal hænge på endevæggen i den store mødesal.
På billederne ses kunstnerparret Jorit Tellervo og Flemming H Hansen fra Bygaarden i Rørvig sammen med direktør Pernille Ottesen, Rørvig Centret, som lige har fået asfalteret hele den store plads omkring Centret.
Foto: John Olsen / photodan.dk

Det store og flotte tulipanbillede malt af Rørvigkunstneren Jorit Tellervo blev idag leveret til Rørvig Centret til ophængning i den store mødesal. Kunstneren Jorit Tellervo ses til venstre og til højre hendes mand, billedkunstneren Flemming H. Hansen, Byggarden i Rørvig og yderst til højre direktør Pernille Ottesen, Rørvig Centret. Foto: John Olsen/photodan.dk
Det store og flotte tulipanbillede malt af Rørvigkunstneren Jorit Tellervo blev idag leveret til Rørvig Centret til ophængning i den store mødesal. Kunstneren Jorit Tellervo ses til venstre og til højre hendes mand, billedkunstneren Flemming H. Hansen, Bygaarden i Rørvig og yderst til højre direktør Pernille Ottesen, Rørvig Centret. Foto: John Olsen/photodan.dk

17.06.2017

10 års jubilæumsfest hos Rørvig Baadebyggeri

Lørdag eftermiddag var der fest i Rørvig Baadebyggeri, hvor der blev fejret 10 års jubilæum med mange mennesker der ville ønske tillykke. Bjørn og Lise fik mange knus og kram for det festlige arrangement. Der blev spillet dejlig live jazz, udskænket fadøl og stemningen var helt i top. Jubilæumsfesten fortsætter med dans senere lørdag aften. Stort tillykke her fra.???
Foto: John Olsen / photodan.dk

Se humørfyldt video:

01. juni 2017

Der var et rigtig flot fremmøde til den nye “Fælleshaven Sans og Samling” i Rørvig, hvor dommerkommitéen var forbi kl. 16,15, for endelig at kunne tage stilling til hvem der løber med sejren for det bedste projekt i “Landsbymakeover i Odsherred” Borgmester Thomas Adelskov nåede også lige forbi Rørvig – inden dommerholdet var ankommet, og syntes godt om det flotte resultat. Der er en førstepris på kr. 50.000, som skal uddeles på Sognegården i Rørvig i aften til et Lokaldemokratimøde. Spændende og se resultatet senere i aften.

Det blev Bjergesø, som vandt førsteprisen på kr. 50.000. Tillykke til Bjergesø !
Fotos: John Olsen / photodan.dk

Sansehaven i Rørvig

09.05.17 Tirsdag eftermiddag var der gang i Sansehaven med spade, skovl, trailer og andre værktøjer, da en gruppe frivillige var igang med at rydde buske, lave en dejlig bålplads og forberedelser til endnu flere aktiviteter fredag og lørdag fra kl.10, hvor der bl. andet skal anlægges en petanquebane, have-skak, plantes træer og buske og ikke mindst indvielse af insekthotellerne, som er opsat på hegnet langs Sansehaven. Der startes fredag og lørdag med fælles morgenmad med friskbagt morgenbrød og kaffe. Både fastboende og langliggere er meget velkommen !
Foto: John Olsen / photodan.dk

“Gamle scene” på Odsherred Teater

Et hold af lokale friske ældre borgere i Odsherred har etableret et teaterhold, som de kalder “Gamle scene” går i øjeblikket “til teater” hos skuespiller og instruktør på Odsherred Teater, Mei Oulund, som instruerer denne første improviserede teaterforestilling, hvor en række skæbner udfolder sig på den lokale “Ringcaféen”. Der er en telefonboks med forbindelse til “himlen”, som spiller en central og spændende rolle.
Jeg havde fornøjelsen at følge prøverne onsdag eftermiddag, hvor der blev arbejdet intenst med replikkerne i en medlevende, begejstret og humørfyldt stemning. De medvirkende har øvet sig i et halvt år. Der er flere medvirkende fra Rørvig.
Der er forestillinger på Odsherred Teater på Algade i Nykøbing Sj. den 4. og 5. maj kl. 19,30 og 6. maj kl. 15,00.
Der er gratis entré med et begrænset antal pladser. Send en mail til ot@odsherredteater.dk og reserver en plads. Først til mølle…..
Video/redigering: John Olsen/photodan.dk
SE video her:
https://youtu.be/BA1yMrH8j3s

Lysleder/fibernet til sommerhusejere i Rørvig

Store kabeltromler på Granvænget i Rørvig, hvor Fibia nedgraver lyslederkabler/fibernet til de mange sommerhusbeboere, som igennem grundejerforeningerne har taget initiativ til bedre kommunikationsmuligheder med hurtig internet. 170417
Foto: John Olsen / photodan.dk

 

Mobil kaffebar på Rørvig Havn

Et spændende initiativ med en mobil kaffebar “Kaffe & ko” på Rørvig Havn – ser dagens lys på fredag eftermiddag, hvor Morten Hartkorn starter op med et kvalitetskoncept med friskristet kaffe i flere varianter og varm chokolade. Morten arbejder på at råvarerne kan leveres fra lokale leverandører i videst muligt omfang og det er også Mortens håb, at der på sigt kan skabes nogle arbejdspladser med flere mobile kaffebarer i Odsherredområdet.
Foto: John Olsen / photodan.dk

Fastelavnsfest i Rørvighallen

Rørvig Idrætsforening havde stort besøg til den årlige fastelavnsfest i Rørvighallen, hvor der var “katten af tønden” for både store og små børn.
Børnene blev budt på fastelavnsboller og cacaomælk efter tøndeslagningen. Og naturligvis var der slik til deling fra fastelavnstønderne.
Foto: John Olsen / photodan.dk

 

Så er der gang i kælkebakken på Højsandet i Rørvig

Her er det Mathias Christensen, som suser afsted.
Foto/video: John Olsen / photodan.dk​

24.02.17

Korshage ved Rørvig i Odsherred

En skøn vinterferieoplevelse på Korshage med Kattegat og Isefjorden med en overflade, som et spejl.

13.02.17

Store dele af Flyndersø ved Rørvig  under vand

Foto: John Olsen/photodan.dk

Stormen Urd har været lidt hård ved området ved Flyndersø i Rørvig i Odsherred. Langs den asfalterede vej lå resterne af vinduer og døre og forskelligt inventar fra sommerhuset ved Kattegatkysten, som blev taget af Bodil stormen. Kattegat er gået over sine breder og store dele af Flyndersø er nu under vand. Læg mærke til Kattegat i horisonten på flere af billederne. Det er ikke en normal situation. Det er en meget sårbar kyststrækning.
Foto: John Olsen / photodan.dk

27.12.16

Højvande i Rørvig Havn og watertubes på Fjordstien

En rundtur på Rørvig Havn og området ved Fjordstien – tirsdag formiddag efter besøget af stormen Urd, som fik vandstanden til at stige i Isefjorden. Den reelle stigning kan ses af billedserien fra Rørvig Havn. Et stykke hen ad Fjordstien blev der udlagt de mobile flydespærringer – de såkaldte “watertubes”, men et længere stykke hen mod Løvstræde måtte klare sig uden. Det virker umiddelbart som et godt redskab til formålet.
Fotos: John Olsen / photodan.dk

26.12.16 kl. 16,00

Rørvig Havn 2. juledag ved 15 tiden, hvor vandstanden er stigende, som det ses ved de lavtliggende moler.
Der er udlagt sandsække ved Rørvig Fisk og der kan hentes sandsække og sand ved parkeringspladsen ved Rørvig Havn. Du skal selv fylde sand i sækkene.

Rørvig Havn 2. juledag ved 15-tiden. Vandstanden er stigende…. Foto: John Olsen/photodan.dk

24.12.16 kl. 15,00

Rørvig Kirke – med alle pladser besat til julegudstjenesten kl, 14,00, hvor mange gik forgæves. Der var opsat ekstra stole langs kirkebænkene og hver en kvadratcentimeter var udnyttet, som det fremgår af billederne med den hyggelige julestemning. Der forventes lige så mange mennesker til gudstjenesten kl. 15,30.
Foto: John Olsen / photodan.dk

20.12.16 kl. 13,45

Eftersøgning af person med politi og helikopter i Skansehagebugten i Rørvig tirsdag over middag – efter fund af 2 tasker i strandkanten med fiskegrej/udstyr.  Der var ingen mærkninger eller identifikationsmuligheder ved udstyret.

Indsatslederen fra Midt- og Vestsjællands politi vurderer på stedet, at der kan være tale om en forglemmelse med udstyret af en eller flere personer, men for en sikkerheds skyld undersøges området grundigt ligesom der kommer en båd fra Marinehjemmeværnet for at checke havbunden. Der er tale om en lilla og en olivengrøn taske, som er fundet i strandkanten.
Foto: John Olsen / photodan.dk

Video fra julemandens ankomst til Rørvig Havn og senere Nykøbing Sj. Stadsorkester marcherende ad Toldbodvej frem til Spar Supermarked i Rørvig, hvor der blev uddelt julegodteposer til børnene. Rørvig Idrætsforening solgte pølser og æbleskiver på parkeringspladsen ved Spar.

Video: John Olsen/photodan.dk

Juletræet tændes på “Trekanten” i Rørvig

Juletræet i Rørvig blev tændt søndag eftermiddag, hvor rigtig mange benyttede den smukke søndag eftermiddag til en lille hyggestund på trekanten. Der var opstillet et fint julekagebord med te, kaffe og varm chokolade. Kagerne som gjorde stor lykke var bagt af Lise Svenlin fra Rørvig-Nakke Bylaug. Bylauget var i år medarrangør og havde taget initiativ til at gøre begivenheden endnu mere festlig. Lise Svenlin bød velkommen på bylaugets vegne og overlod derefter ordet til formanden for Rørvig Handels- og Håndværkerforening, Einar Olsen, som takkede for det store fremmøde. Forsamlingen kvitterede med et trefoldigt hurra for Rørvig og nød synet af det tændte juletræ mod den smukke solnedgang.

Foto: John Olsen / photodan.dk

Video fra “Trekanten” i Rørvig, hvor juletræet blev tændt søndag eftermiddag kl. 16.
Video/redigering: John Olsen/photodan.dk

Så er Nykøbing-Rørvig Jazzfestival 2016 skudt igang i Pakhuset i Nykøbing Sj. for fulde huse.
En af initiativtagerne Knud Skriver bød kl. 11,30 velkommen og takkede alle sponsorerne og ikke mindst Odsherred kommune for stor støtte til arrangementet, som pga risiko for regnvejr var flyttet fra Gågaden til Pakhuset. Herefter fik formanden for Kultur- og Folkeoplysningsudvalget i Odsherred Kommune, Søren With ordet og glædede sig over initiativet og sluttede med at klippe det hvide silkebånd over – og så var Jazzfestivalen i fuld gang.
Foto: John Olsen / photodan.dk

JO_02018_2686-Pano
Foto: John Olsen/photodan.dk
Landliggerkamp_resultat 2016

Christian Poulsen (Asnæs, Holbæk, Shalke04, Sevilla, Juventus, Liverpool, Évian, Ajax, FC København)  er med på Landliggerholdet – og nu også målmand Jesper Christiansen (FC København)

Landliggerkampen 2016_side1

Se en dejlig billedserie fra Korshage ved Rørvig 270616

Foto/video: John Olsen/photodan.dk

Nye egetræsbænke til Rørvig Mølle – fremstillet af Rørvig Bådebyggeri og opsat idag 090616

Video: John Olsen/photodan.dk

Rørvig projektet modtog en særpris på kr. 10.000 for anlæg af kælkebakken og tribunerne på Højsandet i Rørvig. Vallekilde løb med førsteprisen på kr. 40.000 kr.

Se en video fra dagen, hvor dommerpanelet var forbi for at bedømme projekterne. Der var arrangeret en fin fest på højsandet med musik, kager , og saftevand for de mange der lagde vejen forbi.

Video: John Olsen/photodan.dk

Lørdag var der fuld gang i opsætning af bænke / tribuner, som er nogle dejlige kraftige stykker tømmer, som falder fint ind i naturen, Der var gang i motorsavene, og der blev fældet og ryddes op, så der kan komme en fin kælkebakke på Højsandet i Rørvig. Der køres flere læs grene på grenpladsen, så det syder af energi på Højsandet imens børnene kan lege lidt med forældrene og de andre børn samtidig. 21.05.26

Fotos: John Olsen/photodan.dk

Video fra Højsandet i Rørvig
 

Hyggeeftermiddag på Højsandet i Rørvig
– hvor ca. 25 Rørviganere deltog i en hyggestund, med en fredagsøl og vand til børnene i forbindelse med kælkebakkeprojektet, hvor der skal fældes nogle træer og laves nogle tribuner på skrænten på Højsandet.
TVØst lavede et interview med Julie Kongstad Larsen, formand for Rørvig-Nakke Bylaug. Der var lidt spontan sang og god stemning – også lidt “græskælkning” med en anelse af forår i luften !
Foto: John Olsen/photodan.dk

JO_01828_2316
 
 
Kongeskibet Dannebrog i Isefjorden ved Nakke

Kongeskibet Dannebrog har St. Bededag ligget i Isefjorden i forbindelse med forberedelserne til sæson 2016. Der var mange forbi Nakke for at nyde synet af det flotte skib, som blev bygget i 1931-32.
Foto: John Olsen/photodan.dk

Kongeskibet Dannebrog i Isefjorden ved Nakke i Odsherred
Kongeskibet Dannebrog i Isefjorden ved Nakke i Odsherred
Rydning af træer og buske ved Sømærket ved Højsandet
JO_01785_0614
Foto: John Olsen/photodan.dk

Rørvig Foreningsråd´s forretningsudvalg har besluttet, at rydde bevoksningen omkring det kendte sømærke ved starten af Højsandet i Rørvig. Og efter rydningen af Søren Skovhugger – ser det sådan ud med fin luft omkring sømærket.

Se flere billedserie fra Højsandet:
http://johnolsen.zenfolio.com/p229974213
Foto: John Olsen/photodan.dk

Lodsoldermandsgården i Rørvig
Foto / fotomontage: John Olsen/photodan.dk

Indsamling

Ansøgning til Indsamlingsnævnet om at indsamle penge til at købe Lodsoldermandsgården i Rørvig er godkendt.

Foreningen Rørvig By og Land har oprettet en projektkonto for indsamlingen som er:

Regnr. 0517 konto nr. 265812 i Sparekassen Sjælland.

Målet er at indsamle mindst 3 millioner kroner.

Kontoen er spærret således at pengene  kun kan benyttes til køb af ejendommen og i det tilfælde at købet ikke kan gennemføres, vil pengene blive returneret ubeskåret til giverne.

Ved overførsel af penge til kontoen bedes anført navn, telefon og e-mail eventuelt i separat mail til hans.normann@mail.dk, sekretær i Rørvig By og Land. Dette er vigtig for at kunne returnere pengene, hvis det skulle blive nødvendig.

Der er behov for mange penge og initiativtagerne håber at rigtig mange vil vise sin interesse for Rørvig og yde sit til projektet. Alle beløb er vigtige både store og små.

JO_01775_0407
Foto: John Olsen/photodan.dk

En festlig søndag formiddag med mange børnefamilier i Rørvig Hallen, som slog katten af tønden i forskellige alderskategorier. Der var slik, fastelavnsboller og forfriskninger til børnene og kaffe og fastelavnsboller til de voksne. Rigtig go´fastelavnsstemning blandt store og små.
Foto: John Olsen/photodan.dk
Se flere billeder her: http://johnolsen.zenfolio.com/p651108767

Slå ring om de danske kyster !
– var temaet ved Rørvig Mølle, søndag kl. 17, hvor omkring 50 mennesker var mødt op med tændte fakler for at støtte Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende demonstration for at bevare de frie, danske kyster. Reræsentant for Danmarks Naturfredningsforening – og formand for Odsherred afdeling, Nora Tams, Rørvig bød velkommen til de mange fremmødte og fortalte kort om formålet og foreningens holdning. Fra en trailer på arealet ved Rørvig Mølle, blev der udskænket forfriskninger.
Foto: John Olsen/photodan.dk

Foto: John Olsen/photodan.dk
Foto: John Olsen/photodan.dk

“Rørvig i vinterdragt” – en videoserie fra det dejlige Rørvig med flotte vintermotiver fra Rørvig og Nakke området. Prøv en dejlig rundtur.
Fotos: John Olsen/photodan.dk

Billedserie og video fra informationsmødet om Lodsoldermandsgården i Sognegården i Rørvig

9. januar 2016 Informationsmøde på Sognegården om køb og istandsættelse af Lodsoldermandsgården i Rørvig. Der var fuldt hus i Sognegårdens store sal, hvor der af initiativgruppen blev givet en fyldestgørende orientering om det store og spændende projekt. Der var en god og positiv stemning under mødet, som sluttede med klapsalver da arkitekt m.a.a. Simon Christiansen, Rørvig – med armene i vejret spurgte forsamlingen “Skal vi gøre det her…”

På mødet blev der fremlagt de mange planer der er udarbejdet omkring erhvervelse af Lodsoldermandsgården i Rørvig med en fyldig og grundig orientering fra initiativgruppen – et stort og flot arbejde.

Fotos & video: John Olsen/photodan.dk

Lodsoldermandsgården i Rørvig

Rørvig By og Land inviterer til informationsmøde for alle interesserede

Lørdag den 9. januar 2016 kl. 15.00 i
Sognegården, Søndervangsvej 45, Rørvig

Lodsoldermandsgården i Rørvig
Foto: John Olsen/photodan.dk

 – hvor initiativgruppen fortæller om planer for anskaffelse, restaurering og etablering af Lodsoldermandsgården som kulturelt mødested, og hvordan du kan bidrage med gode ideer og være med til at støtte projektet.

Mere information på  www.lodsen.com  – og på www.rvbl.dk

Evt yderligere information:

Erik Corneliussen, formand for initiativgruppen, mobil 30 74 86 00

Simon Christiansen, mobil 40 13 57 04

Bo Bræstrup, næstformand, Rørvig By og Land,
mobil 29 25 92 21

Otto Graham, formand for Foreningsrådet for Rørvig,
mobil 40 34 80 55
Se billedserie fra Lodsoldermandsgården i Rørvig
http://johnolsen.zenfolio.com/p1014032950

Juleskibet med nissefamilien ankommer til
Rørvig havn 20.12.15

Der var rigtig mange børn og voksne til at tage imod julemanden og hans mange nissebørn på Rørvig Havn her søndag eftermiddag med brændende fakler, hvor det store juleskib “Henry” lagde til kaj ved 16-tiden. Julemanden og nissemor og deres mange nissebørn vinkede fra juleskibet til de mange ventende på havnen. Efter landgangen uddelte de gaveposer med legetøj til alle de ventende børn – alt imens Nykøbing Sj. Stadsorkester sørgede for hyggelig julemusik på havnen ved Rørvig Fisk.
Derefter gik hele Nissebanden og de mange gæster med Nykøbing Sj. Stadsorkester i spidsen op ad Toldbodvej til Torvet ved Spar Rørvig, hvor der igen ventede mange børn og voksne. Stadsorkesteret gav en lille koncert på parkeringspladsen, hvor man kunne købe pølser, æbleskiver og juleglögg. Da Nissebanden dukkede op på parkeringspladen i “kanen” blev der uddelt godteposer til børnene under stor jubel. Så nu er julen kommet til Rørvig !
Foto: John Olsen/photodan.dk

JULEMANDEN KOMMER TIL RØRVIG
på søndag 20. DECEMBER 2015

15:30 Musik med Nykøbing Stadsorkester.
15:45 Ankommer juleskibet med julemanden til Rørvig Havn
16:15 Fakkeltog fra Havnen til Spar Supermarked i Rørvig
16:30 Æbleskiver og Glögg sælges på parkeringspladsen
16-18 Forfatteren Isa Lemvigh Clausen signerer bogen
’’Tara og magtens segl’’ i Spar Supermarked, hvor bogen også sælges.

Foto: John Olsen/photodan.dk

Julemarked ved Rørvig Centret lørdag og søndag 5/6 dec.

Se video her: https://www.youtube.com/watch?v=MNtH1dZKtsA

Julemarked i Nakke Gamle Smedie 6. december 11-16

Se en billedreportage her for Facebook brugere: https://www.facebook.com/johnolsen.dk

Julemarked i Nakke smedie
 [rcs_slider id=”1667″]

Fotos: John Olsen/photodan.dk

Rørvig Havn så sådan ud lørdag morgen med højvande – lige til kanten af molerne – efter nattens blæst.
[rcs_slider id=”1656″]

Fotos: John Olsen/photodan.dk  /  14.11.2015

Lodsoldermandsgården som kulturelt mødested i Rørvig
2015-11-07_15-15-10
Foto: John Olsen/photodan.dk

Rørvig By og Land har med ejeren aftalt at indgå en betinget tidsbegrænset købsaftale for et beløb svarende til 6 mill. kr. og søger nu midlerne til denne anskaffelse. En del af købesummen er sikret. Når anskaffelsen er gennemført er det planen at søge fondsstøtte til restaureringen og indretningen. En restaurering af gården og haveanlægget vil beløbe sig til skønsmæssigt 16-17 mill. kr., indretning og opsætning af digitale formidlingsanlæg anslået til 1-2 mill. kr. En eventuel opførelse af den i 1869 nedbrændte fløj, anslås at beløbe sig til godt 10 mill. kr. Skulle fondsmidlerne mod forventning vise sig ikke at kunne tilvejebringes, er der lagt en alternativ plan for en nødtørftig restaurering og finansieringen heraf. (www.lodsen.com)

Senest tales der om en positiv interesse for projektet af komponisten Bent Fabricius-Bjerre og succesforfatteren Jussi Adler-Olsen, som begge har sommerhus i Rørvig og det samme for tidligere finansminister (V) Thor Pedersen, som bor i Nakke.

Fotograf John Olsen/photodan.dk i Rørvig har sponsoreret en større billedserie til projektet, som kan ses her: www.lodsen.com og flere billeder af Lodsoldermandsgården kan ses her:
http://johnolsen.zenfolio.com/p1014032950

Brud på vandledningen ved Rørvigvej / Tårnvej i Rørvig

Der er i øjeblikket lukket ned for vandforsyningen ved Tårnvej og Tårnvænget området i Rørvig pga af uheld i forbindelse med gravearbejde. Lige nu kan der ikke siges noget om hvor længe der er lukket for vandforsyningen. /021115/15,40

Opdatering kl. 16,05 Det er nu hele Rørvig der er uden vand. Der arbejdes lige nu på at tømme udgravningen for vand, så det kan konstateres hvad der er sket.

031115 Endnu et brud på vandforsyningen – denne gang ved Rørvig børnehave. Vandværket lover vand igen inden kl. 16,30

Fotos: John Olsen/photodan.dk

Ny vandforsyningsledning nedlægges på Rørvigvej

Der er en ny vandforsyningsledning der p.t. lægges i jorden langs Rørvigvej. Medarbejdere fra entrepenørfirmaet fortæller, at det er en strækning på ca. 6 km., som skal have nye plastrør. Arbejdet ventes færdigt omkring udgangen af året. Den store maskine er en såkaldt underskubningsmaskine, som borer gennem jorden, så de store sorte rør kan skubbes igennem. Når der er forhindringer, så må der graves op med maskine og håndkraft, som på billederne.
Foto: John Olsen/photodan.dk

Sådan laves der æblemost hos Ove de Klauman i Nakke

Ove de Klauman i Nakke havde idag “Åbent hus” med fremvisning af udstyret, som forvandler de dejlige saftige danske æbler til velsmagende æblesaft/most, som i dag var det æblesorten Discovery.
De mange besøgende var velkomne til at tage en flaske friskpresset æblesaft med hjem i medbragt emballage.
De friske æbler bliver først vasket i et stort stålkar og kommer over i en stor maskine, som skærer æblerne i meget små stykker. Denne masse kommer over i en saftpresse, som er en smart lille maskine med en stor gummimembran, som udvides ved hjælpe af et vandtryk, så saften presses ud af æblemassen og ned i en beholder – klar til aftapning.
Af 10 kg. æbler bliver der 5 kg. saft fortæller Ove de Klauman, som holder dette arrangement hvert år i september måned.

[rcs_slider id=”1590″]
Foto. John Olsen/photodan.dk

Danmarksmesterskaber i Kona Windsurfing klassen i Rørvig i weekenden 22/23. august 2015

Rørvig Sejlklub er i weekenden værter for Danmarksmesterskaberne i “Kona Surfing” klassen, hvor der er deltage fra Sverige, Norge og Tyskland og selvfølgelig Danmark. Tim Aagesen er en af initiativtagerne til DM arrangementet i Rørvig. Der starter omkring 40 på banerne i Isefjorden. Så tag en tur til Rørvig
havn og nyd det flotte skue med masser af windsurfere i Isefjorden.
Sidste weekend vandt Tim Aagesen De åbne Svenske mesterskaber i KonaOne i Lomma Bugtens Windsurfing Sejlklub i Sverige.
Læs mere om DM mesterskaberne her:
http://class.konaone.com/Event/344/kona-dm
Foto: John Olsen/photodan.dk

JO_01460_1266

Resultater:
DM vinder 1. Tim Aagesen, Rørvig
2. Michael Anker, Vedbæk
3. Peter Rønne,  Nivaa

Samlet vinder af mesterskaberne:
1. Bo Staffan Andersson, Sverige
2. Tim Aagesen, Rørvig, Danmark

[rcs_slider id=”1578″]

Engelsk sommermarked i Rørvig

Odsherred Bibliotek og Kulturhuse afholdte i samarbejde med et hold frivillige et engelsk inspireret sommermarked i bibliotekshaven med masser af engelsk stil med flotte sommerhatte og flotte kjoler sammen med flotte inspirerende og velsmagende kager, flotte blomsterbuketter og marmelader. Der var hyggelig underholdning af guitaristen Niels Bugge imens der blev drukket te, kaffe og spist kager. Inden afgørelsen i konkurrencerne fortalte to bibliotekarer engageret om mange gode bogforslag i flere genrer.
Tanja fra Rørvig Kro var overdommer ved konkurrencen og med kyndig hjælp fra Elli og William var vinderen af Årets Rørvig kage Nicoline Legård Lehrskov, som stod for en dejlig velsmagende kage med havtorn og andre lækkerier.
Årets Rørvig buket og Årets Rørvig syltetøj fik også sine vindere, som modtog boggaver overrakt af Niels Bugge.
Tanja fra Rørvig Kro skænkede en flot kage til gæsterne, som med salige smil nød den pragtfulde og dejlige kage.
En dejlig eftermiddag i Rørvig / 06082015

Se billedserie her: http://johnolsen.zenfolio.com/p170643236

Foto: John Olsen/photodan.dk

Nyt lokalband Blue Night havde debut lørdag aften på
Bøf & Grill-Huset i Rørvig
[rcs_slider id=”1490″]
Færdselskontrol på Toldbodvej i Rørvig – lørdag aften

Rørvig havde lørdag aften besøg af Færdselspolitiet med 3 motorcykler, som på Toldbodvej lavede fartkontrol og påtalte forkerte lygteføringer m.v., og der var også bilister, som måtte indkassere nogle fartbøder – en på kr, 3.000,- Fartgrænsen er på 40 km/t, og ved 53 km/t er der et klip i kørekortet. På lasermålerne gives der en rabat på 3 km/t. Laserudstyret rækker ud til 400 meter. Færdselspolitiet syntes der blev kørt særdeles pænt i Rørvig i dag.. Kontrollen fortsætter til ud på natten i Odsherred.
Foto: John Olsen/photodan.dk

JO_01386_6629
# motorcykler deltog i fartkontrollen på Toldbodvej lørdag aften. Der blev kørt gennemgående pænt, med der var også bøder på kr. 3.000.- Fartgrænsen er på 40 km/t på Toldbodvej. Foto: John Olsen/photodan.dk / 110715
[rcs_slider id=”1498″]
Trygfondens nydesignede livreddertårn ved Kabelstranden i Rørvig

Flot er stranden idag ved Kabelstranden, hvor der er en frisk vind over klitterne og Kattegat med flotte bølger. Trygfondens livreddertårn i et nyt design er på plads og to livredere er klar til at hjælpe badegæster i nød – eller hjælpe med stik fra insekter, behandling for solskoldning, brandmænd m.v. og livredder Kristoffer Weber ville sammen med kollegaen bruge eftermiddagen til lidt træning, når der ikke er så mange på stranden, så de er skarpe, hvis der er behov for deres hjælp. Temperaturen var idag 20 grader og vandtemperaturen 18 grader, hvis der er nogen der har lyst til en dukkert.
Foto: John Olsen/photodan.dk

Livredder Kristoffer Weber viser temperaturerne i luften og i vandet ved Kabelstranden i Rørvig
Livredder Kristoffer Weber viser temperaturerne i luften og i vandet ved Kabelstranden i Rørvig
[rcs_slider id=”1461″]
Rørvig Sejlklub havde stort rykind til 50 års jubilæet lørdag eftermiddag i klubhuset på Rørvig Havn

I det dejlige sommervejr fejrede Rørvig Sejlklub 50 års jubilæum med mange besøgende med gaver og gode ønsker for femtiden. Der blev serveret små lækre varme osteanretninger og små dejlige kager sammen med øl og vand.

Formanden Ole Brix Andersen holdte en lang tale i en ny højttaler, så alle kunne høre hvad der blev sagt – med en gennemgang af klubbens historie og takkede de mange gode kræfter der havde støttet op om virkeliggørelsen af det dejlige klubhus der nu pryder Rørvig Havn – og endda nu med grøn energi. Sejlklubben har en meget aktiv ungdomsafdeling, som blev rost meget og formanden takkede af med et trefoldigt hurra for Rørvig Sejlklub. (se video længere nede på siden)

Foto: John Olsen/photodan.dk

250 morgenfriske spiste morgenmad på Torvet i Rørvig

Torvedagen med det traditionsrige Morgenbord på Torvet i Løvstræde i Rørvig blev igen i år en stor succes. Formanden for Rørvig Handels- og Håndværkerforening Ejnar Olsen fortæller begejstret , at allerede kl. 07.30 står de første gæster allerede klar til kaffe og morgenbrød med forskellige pølser og ost. Stolene er hurtigt optaget, så der blev taget en trailer med en stor plade i brug også, og et vejskilt blev også hurtigt omdannet til morgenbord.

Ejnar Olsen mente der var omkring 250 morgenglade mennesker som deltog. Der blev igen i år uddelt mange sponsorgaver, som blev udtrukket på numrene på indgangsbilleten.

Der var musikundholdning af Kim Skovlund.

Foto: John Olsen/photodan.dk  /   04072015

Ny “Dessert Café” åbnede pinselørdag i Rørvig med gratis smagsprøver til alle besøgende

På Toldbodvej 48 i Rørvig kan der nu købes håndlavede desserter, som laves helt fra bunden med traditionsrige opskrifter. De mange forskellige desserter står på køl i glas og kan købes med hjem, som Dessert to go.

Der er også et stort udvalg i mange forskellige kaffe – og the typer, Sommerbird økologiske chokolader og endelig mange slags is . herunder softice  fra Vebbestrup Flødeis. Samt æblemost fra Bornholm. Der er mange gode bud på spændende værtindegaver. Der sælges også forskelligt udstyr til kaffe- og thebrygning.

I dagens anledning spillede det lokale Nice Guys på plænen foran foran Caféen.

JO_01322_3565
Der var travlhed lige fra åbningen kl. 13 med uddeling af smagsprøver af både is, kaffe, desserter og ting der forhandles i caféen. Foto: John Olsen/photodan.dk
Rørvig Sejlklub kører nu på “Grøn energi” med en årlig besparelse på 50-60 % og en årlig besparelse på min. 3 tons Co2.

Formanden for Odsherreds Kommunes kultur- og fritidsudvalg Søren With foretog nedtællingen til starten af klubbens nye klima- og energivenlige anlæg til brugsvand og gulvvarmeanlæg – efter en velkomst af formanden for Rørvig Sejlklub Ole Brix Andersen.  Næstformanden Otto Graham,  fortalte kort om anlæggets funktioner og de mange fordele der fulgte med og endelig om økonomien omkring projektet.

For håndværkerne/leverandørerne talte Ejnar Olsen, Rørvig – Hestehave VVS, som fortalte om tilblivelsen og forløbet og afsluttede med et trefoldigt hurra for det nye “grønne” anlæg.

Rørvig Sejlklub har over en længere periode arbejdet med en “grøn løsning” og i 2014 fik klubben andel i Odsherred kommunes Kultur- og Klimaudvalgs energipulje på kr. 75.000, og med favorable priser på komponenter fra Weishaupt og installatøren Rørvig – Hestehave- VVS blev det en realitet.

Rørvig Sejlklub har selv investeret omkring kr. 125.000 i projekt “grøn energi”.  Tillykke med det gode initiativ. 15. maj 2015

2015-05-17_09-37-50
Billedserie & videoklip fra indvielsen. Foto og video: John Olsen/photodan.dk

På nedenstående link er der billeder & videoklip fra indvielsen af “grøn energi” i Rørvig Sejlklub.

http://johnolsen.zenfolio.com/p153708358

Fotos: John Olsen/photodan.dk

Flere veje i Rørvig får ny asfaltbelægning i uge 16

I forbindelse med Odsherred Kommunens partneringsaftale med NCC Roads er det i år Rørvig, som får lagt nyt asfalt på udvalgte vejstrækninger.

Udlægningen af den nye asfalt påbegyndes i uge 16.

De vejstrækninger som i år får ny asfalt er:

  • Brøndstræde
  • Isørevej
  • Møllebakken
  • Oldermandsvej
  • Rørvig Kirkevej
  • Skolelodden
  • Strædet
  • Vestergade
JO_01301_2207
Tirsdag og onsdag var det Møllebakken i Rørvig der fik en ny asfaltbelægning. Foto: John Olsen/photodan.dk
Nyt logo til Rørvig-Nakke Bylaug

Søndag kl. 14 var der et hyggeligt møde i haven hos Damkærgård i Rørvig, hvor Rørvig-Nakkes nye logo blev præsenteret. Logoet er designet af mediegrafiker Christina Dalkær Sørensen, som modtog klapsalver fra alle de interesserede, som deltog i arrangementet hos Kappel-Boysen, hvor der blev serveret kaffe, hjemmebagte boller og hjemmebagte kager og saftevand til børnene. Et hyggeligt træf i det skønne forårsvejr.

JO_01275_1541-Edit
Det nye logo til Rørvig-Nakke Bylaug er designet af mediegrafiker Christina Dalkær Sørensen Foto: John Olsen/photodan.dk
JO_01276_2
Logoet designet af mediegrafiker Christina Dalkær Sørense
Fotos: John Olsen/photodan.dk
Indvielse af de nye badehuse hos Rørvig Helårsbadere
JO_01257_0713
Borgmester Thomas Adelskov, Odsherred Kommune klipper den røde snor og erklærer Rørvig Helårsbaderes nye badefaciliteter for officielt indviet. Foto: John Olsen/photodan.dk

Påskelørdag kl. 10 klippede borgmester Thomas Adelskov, Odshvor der blev serveret dejlige pindemadder med skinke, ost og kager i det smukke påskevejr.

Formanden for Rørvig Helårsbadere Jascha Iversen bød velkommen og gav en kort orientering om forløbet med projektet og gav ordet til borgmester Thomas Adelskov, som roste initiativet og syntes det var et rigtigt godt projekt, som han håbede alle ville nyde og passe godt på. Der var efterfølgende flere taler og lykønskninger inden der blev snakket og hygget.

Foto: John Olsen/photodan.dk

Der var rigtig mange der lagde vejen forbi Rørvig havn og deltog i indvielsen,

Hør lydfilen med formanden Jascha Iversen, borgmester Thomas Adelskov m.fl – klik her: www.photodan.dk/lydfiler/roervig_helaarsbadere.mp3

Se de mange billeder fra indvielsen

Skærtorsdags stemning på Rørvig havn

Selvom vinden var lidt skarp, så var vejret som helhed dejlig på Rørvig Havn med sol og flotte skyer og med  mange mennesker, som nød de første forårstegn.

Rørvig Fisk have sæsonstart med den nye Fiske- og Skaldyrsrestaurant, som i vinterens løb har vokset sig lidt større i udendørsarealet og med den nye glasvæg, som skærmer for vinden.

Havnefogeden smilede og glædede sig over de mange tiltag på Rørvig Havn med den nye legeplads og fortalte om den nye havneplads for Marianne F, som fra sæsonstarten skal ligge ovre ved molen ved færgekontoret. Han fortalte, at der var flere spændende tiltag på vej på Rørvig Havn.

Der var også travlhed ovre ved helårsbaderne, hvor Lone Sandbo, Nina Iversen og Rosa Sørensen var i fuld gang med malerpenslerne og var ved at lægge sidste hånd på malerarbejdet inden den officielle indvielse påskelørdag kl. 10, hvor borgmester Thomas Adelskov kigger forbi og klipper den røde snor.

De nye boder var der også ved at komme gang i. Pernille Høst fra Jenko.dk har lavet en rigtig spændende butik med mange  lækre ting forarbejdet af genbrugstøj og genbrugsting. Spændende tørklæder, puder, brilleetuier i læder m.v.

Fastelavnsfest i Rørvig Hallen

65 børn var til en festlig fastelavnsfest i Rørvig Hallen med fastelavnsboller og sodavand. Der var tøndeslagning opdelt i aldersgrupper – og der var også tøndeslagning for de voksne med fastelavnsboller og kaffe. Der var mange flotte og inspirerende kostumer til den festlige søndag formiddag i Rørvig Hallen.

http://johnolsen.zenfolio.com/p959189251
JO_01178_
 
Naturgenopretning på Højsandet i Rørvig
Højsandet i Rørvig i Odsherred
Højsandet i Rørvig Foto: john Olsen/photodan.dk
2015-02-07_09-29-05

Prøv en dejlig tur på Højsandet i Rørvig, hvor et stort areal er ryddet for træer, og hvor landskabet tager sig ud fra sine bedste sider.
Der er planer om en ny udsigtsbænk på toppen af Højsandet.
Det er bl.a. overskuddet fra salget af et genoptryk af en gammel Rørvig plakat, i et samarbejdsprojekt baseret på midler fra Grønne Partnerskaber, som har dannet det økonomiske grundlag for naturgenopretningen.

Vinterbaderne i Rørvig indvier ny sauna på Rørvig Havn

Onsdag morgen 31.12.14 var der officiel indvielse af den nye flydende sauna på Rørvig havn, hvor vinterbaderne tog sig det sidste kolde gys inden nytårsaften. Der er over 50 vinterbadere i Rørvig nu. De to første billeder er fra den flotte solopgang 29.12, hvor Rørvig tog sig ud fra den smukkeste side.
Foto: John Olsen/photodan.dk
Fotoserie fra vinterbaderne i Rørvig

Rørvig i de flotteste vinterklæder

En fantastisk morgen med det flotteste snefald natten til mandag var en kendsgerning.
Solopgangen over Isefjorden var helt fantastisk med færgen “Isefjord”´s ankomst til Rørvig og vinterbadernes kolde gys og begejstrede jubelråb over den flotteste morgen. En skiløber var også på vej over til vinterbaderne for at få en dejlig kold morgendukkert i Isefjorden.
I kan opleve en masse dejlige billeder fra Rørvig Havn og fra kælkebakken ved Højsandet i Rørvig, hvor både store og små morede sig i det skønne vejr.
Foto: John Olsen/photodan.dk
Fotoserie fra “Rørvig i vinterklæder”