Højsandets historie

Naturvejleder Poul-Erik Fuglsang fortalte om
Højsandets historie for 17 deltagere

I det dejlige lidt blæsende sensommervejr, var der 17 deltagere til Poul-Erik Fuglsangs interessante naturvandring hen over Højsandet i i Rørvig, hvor han startede med historien om sømærket, som står ved foden af  Højsandet, hvor man stadig kan se resterne af et stengærde der var grundlaget for Højsandets opbygning. Der blev også fortalt om det lille landbrug- og fiskersamfund, som Rørvig var og byens kamp mod sandflugten, om var ved at begrave landsbyen.
Der var også en fortælling om Rørvig kirkes historie. Har landsbyen ligget ved kirken ?, har byen heddet “Isby” og hvorfor ligger kirken idag så langt fra Rørvig by ?  Mange spændende spørgsmål !
Der var også fortællingen om “Bruden fra Rørvig”, hvor kirken spiller en vigtig rolle.  I den mere dramatiske ende var der historien om den sidste morder der endte sine dage på galgebakken ved Nørrevang, hvor han blev sat på Hjul og Stejle.
Floraen har en stor plads hos Poul Erik Fuglsang, så der var også lejlighed til at se nærmere på de mange forskellige planter, som vokser i området. Planter som igennem historien har været anvendt både til kosten og til medicinsk behandling.
Det var en vandretur gennem det dejlige naturområde på godt 7 km. Der var en deltager med, som fortalte, at han og hans familie havde gået turen over Højsandet over 100 gange, men savnede den dybere historie om området. jol/200814

Foto: John Olsen/photodan.dk

Se flere billeder/video om Højsandet her:
http://johnolsen.zenfolio.com/p229974213

Skriv et svar